Jeszcze nie tak dawno mówiliśmy o końcu lata. Z punktu widzenia gastronomii jest to zawsze pracowity okres. Jesień jest jednym z najbardziej popularnych okresów w roku, aby...
Nauka, jak obliczyć porcje żywności dla rodzaju imprezy i liczby gości masz jest jednym z najtrudniejszych zadań w gastronomii. Nie chcesz mieć zbyt wiele resztek, ponieważ...
Kiedy lato w końcu dobiega końca, wiele osób jest rozczarowanych. Z drugiej strony, wiele osób jest gotowych. Rześkie jesienne powietrze jest orzeźwiające, a tygodnie...
Catering jest niezwykle istotny dla każdej imprezy firmowej, takiej jak spotkania firmowe, coroczne spotkania, sesje burzy mózgów, gale rozdania nagród czy nawet zbiórki...
Bez względu na to, czy będziesz rozkładać piękny koc na staromodnym pikniku, organizować wielkie gotowanie na podwórku, czy wybierać się na plażę, musisz mieć pomysł...
Wielkanoc to wyjątkowe święto, któremu towarzyszą pyszne potrawy i rozrywka, na której przegapienie nikt nie może sobie pozwolić. Planowanie uroczystości wielkanocnych...
Jak odmówić sobie niezdrowego jedzenia? Wybierasz się w odwiedziny do znajomych, na wieczorne przyjęcie, czy rodzinny obiad. To połowa roboty, jeśli masz konkretne...
Przy większej ilości zadań i mniejszej ilości czasu, coraz trudniej jest dokonywać zdrowych wyborów. Nie mamy pomysłów na zdrowe, szybkie w przygotowaniu posiłki...
Ważne jest, aby uświadomić sobie, że nie wszystko musi działać od razu. Nie musisz od razu wprowadzać każdej zmiany. W przeciwnym razie możesz poczuć się zniechęcony...
Posiłki, które spożywamy najczęściej, to pochłaniacz czasu. Chleb z serem czy schabowym, ziemniaki z kotletem, soczewica czy kasza z gulaszem na bazie białka roślinnego...
Kasza gryczana jest spożywana od tysięcy lat. Była bardzo popularna w średniowieczu, a obecnie coraz chętniej jedzą ją goście przy naszych współczesnych stołach. W czym...
Trudno jest znaleźć w swoim otoczeniu kogoś, kto nie choruje na raka. Kiedyś uważano, że przyczyna choroby ma podłoże genetyczne. Dziś wiadomo, że środowisko, w tym...